Zapečené brambory s jarní cibulkou, salát s ředkvičkami

18. ledna 2008 v 20:46 | Gia |  Vegetarianství
Zapečené brambory s jarní cibulkou, salát s ředkvičkami
1500 kJ, B 24 g, T 13 g, S 35 g, Ch 212 g
B 28 %, T 32 % S 40 %

Vařené brambory 120 g (400 kJ), tuk na vymazání formy 5&nbspg (160&nbspkJ), majoránka 10&nbspg (40&nbspkJ), cibulková nať 50&nbspg (70&nbspkJ), sekaná petrželka 10 g (20 kJ), česnek 2 stroužky (40 kJ), šmakoun případně bílky 70 g (150 kJ), vejce 1 ks (170 kJ), tvrdý sýr 30 % t.v.s 30 g (310 kJ), salát endivie 100 g (50 kJ), ředkvičky 50 g (40 kJ), hořčice 10 g (50 kJ), sůl, římský kmín, mletý pepř, ocet, nekalorické sladidlo
Zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory nakrájíme na plátky, dáme do tukem vymazané zapékací formy, posypeme na kroužky pokrájenou cibulkovou natí, drceným česnekem, majoránkou, sekanou petrželovou natí, obložíme šmakounem (nebo bílky) pokrájeným na tenké plátky, ochutíme solí, kmínem, pepřem a dáme péct do trouby. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, dvě lžíce vody, rozšleháme, přelijeme přes brambory a necháme zapéct do zlatova. Salát natrháme na kousky, naservírujeme na misku, doplníme ředkvičkami nakrájenými na plátky a přelijeme zálivkou ušlehanou ze soli, octa, hořčice a sladidla.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Tipetka=) Tipetka=) | Web | 18. ledna 2008 v 23:06 | Reagovat

Gio teda já strašne obdivuju ten design fakt nemá chybku=))

Měj se krásne nekdy zase ahooj:*

Tipetka...:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama